Стачки във Франция могат да отложат старта на Евро 2016

Англия е с най-скъпия отбор на Евро 2016
Англия има най-скъпия състав, Кристиано е най-скъпият играч на Евро 2016
09.06.2016
кристиано роналдо участва в новата реклама на Найк
Роналдо, Кейн и Марсиал са звездите в нова реклама на „Найк“ за Европейското
09.06.2016
Стачки могат да отложат старта на Евро 2016

Редица големи стачки във Франция поставят под въпрос началото на Европейското първенство по футбол, твърди британския всекидневник „Гардиън”. Френското правителство не успява да се справи с възникналите в цяла Франция протести от транспортния сектор и от превозвачите на боклук. В резултат на това в момента в много квартали на Париж, както и в южното пристанище на Марсилия е препълнено с чували боклук.

Редица браншови асоциации се вдигнаха на протести срещу предложението на правителството във връзка с трудовите взаимоотношения при назначаването и уволняването на персонал. Този акт на управляващите мигновено доведе до стачки и блокади в нефтената промишленост и ядрената енергетика през изминалите седмици.

Все още някои ключови сектори в Париж са останали блокирани от стачкуващите. Очаква се близо 2 млн. души да посетят най-големия футболен форум през тази година – Европейското първенство по футбол, което от своя страна ще доведе до сериозни размирици, ако до утре френското правителство не постигне консенсус с асоциациите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *